Even voorstellen: Thijs Huls van JongRES Achterhoek

06-09-2020

Vlak voor de zomer deelden we de vacature via onze nieuwsbrief. Met als resultaat dat Thijs Huls zich geroepen voelde om de Achterhoek namens JongRES te vertegenwoordiger. Hij stelt zich graag aan u voor. Bekijk onder dit bericht ook zijn filmpje!

Even voorstellen
Mijn naam is Thijs Huls, 27 jaar en woonachtig in Winterswijk Ratum. Ik ben vertegenwoordiger van JongRES voor de mooiste regio van Nederland: de Achterhoek.

Het gaat om de toekomst van jongeren
Als JongRES willen wij jongeren een stem geven in het participatieproces van de RES. Het gaat tenslotte om hun toekomstige leefomgeving en energievoorziening. Jongeren kunnen daarbij een heel andere blik geven op de vraagstukken in de RES en zo een mooie aanvulling vormen. Bovendien krijgen we binnen de energietransitie de kans om de energievoorziening (deels) in eigen handen te krijgen. Het is dan ook goed om hier als jongeren zo vroeg mogelijk bij betrokken te zijn en te weten wat er speelt.

‚ÄčOntwikkeling eigen zonneweide als eerste in de Achterhoek
Zelf ben ik nu ruim zes jaar actief in de energietransitie. Tijdens mijn studies Bedrijfskunde en de Master Energy & Environmental Management aan Universiteit Twente, begon ik samen mijn vader aan de ontwikkeling van een eigen zonneweide. Destijds de eerste in de Achterhoek. Wij zijn nauw met onze buren en de gemeente opgetrokken om tot een breed gedragen plan te komen. Het was ten slotte voor iedereen nieuw. Een mooi leerproces, waarin ik ook Agem heb leren kennen, een van mijn huidige Achterhoekse werkgevers.

Samen aanpakken is samen profiteren
Bij zowel Agem als Huls Duurzame Energie zet ik mij dagelijks in voor de Achterhoekse energietransitie. Het enthousiasmeren van burgers en bedrijven om deel te nemen aan de energietransitie speelt een zeer belangrijke rol in mijn werk. Samen aanpakken is samen profiteren, dat is mijn motto! Toch kom ik tot op heden veel te weinig jongeren tegen tijdens bijeenkomsten en presentaties. Vandaar dat ik heb besloten om te solliciteren naar de rol van vertegenwoordiger van JongRES in de Achterhoek.
 
Laat van je horen!
Ben jij een jonge Achterhoeker of ken jij Achterhoekse jongeren tussen de 18 en 35 jaar die willen meedenken en praten over de vraagstukken in de RES? Meld je aan via achterhoek@jongresnederland.nl of volg onze JongRES Achterhoek kanalen op Facebook en Instagram. Samen geven we Achterhoekse jongeren een stem in de RES voor de mooiste regio van Nederland!
 

 

Cookie-instellingen