Webinar voor volksvertegenwoordigers: systeemefficiency netwerk

Begin

16-02-2021 om 19:00

Einde

16-02-2021 om 20:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

In dit webinar komt u als volksvertegenwoordiger op interactieve wijze onder andere alles te weten over hoe het RES bod van de Achterhoek systeemefficiënt kan worden ingepast in het elektriciteitsnet.

De volksvertegenwoordigers (gemeenteraden, Provinciale Staten en het algemeen bestuur van het waterschap) nemen na komend zomerreces een besluit over de RES 1.0. Deze planning is in overleg met de stuurgroep RES Achterhoek verruimd om u meer tijd te gunnen om een zorgvuldig en weloverwogen besluit te nemen. Meer over de verruiming van de planning >> 

Om de besluitvorming goed voor te bereiden, worden er regelmatig (informatie)bijeenkomsten voor volksvertegenwoordigers georganiseerd, zowel landelijk als regionaal. Vanuit de RES Achterhoek wordt de eerstvolgende bijeenkomst samen georganiseerd met netbeheerder Liander:

Webinar over systeemefficiency netwerk voor volksvertegenwoordigers
Dinsdag 16 februari 2021 | 19.00 – 20.00 uur
Donderdag 18 februari 2021 | 19.00 – 20.00 uur
Aanmelden >>

Meer over het webinar
In de afgelopen eeuw is het elektriciteitsnet gebouwd op het leveren van energie van centrales naar alle uithoeken van de Achterhoek. Nu zien we in alle uithoeken duurzame opwek ontstaan. Een zonnedak op een gemiddelde schuur in het buitengebied vraagt al snel 50x zo veel vermogen als waar het net op berekend is. 
 
Het net overal verzwaren is een bijzonder tijdrovende en maatschappelijk dure klus en is dus niet dé oplossing. Hoe zorgen we er dan voor dat duurzame opwek kan worden aangesloten op het net? Door samen slimme keuzes te maken en te plannen! 
 
In dit webinar, dat gegeven wordt door netbeheerder Liander, komt u op interactieve wijze alles te weten over hoe het RES bod van de Achterhoek systeemefficiënt kan worden ingepast in het elektriciteitsnet. En hoe de Achterhoekse duurzame ambities daarmee in 2030 gerealiseerd kunnen worden tegen de laagst mogelijke energierekening voor de burger. Aanmelden >>  

Na uw aanmelding ongvangt u voorafgaand aan het webinar een Teamslink via Liander om deel te kunnen nemen. 

Cookie-instellingen